Kalmerende signalen en stressniveau herkennen bij paarden

Een samenwerking van de  Tinkerhoeve en HorSense

Wil jij ook je kennis vergroten op het gebied van paardengedrag? Wist je dat kalmerende signalen onderdeel uitmaken van het harmonisatiegedrag bij paarden? En wil je hier meer over weten?

Dat kan op 11 December 2021!

In samenwerking met Tinkerhoeve De Bonte Parels en HorSense komt Drs. Rachaël Draaisma!

DEZE DAG IN HET KORT

Deze dag helpt je de lichamelijke signalen die paarden geven ten opzichte van hun omgeving te interpreteren en betekenis te geven. Deze signalen zijn vanzelfsprekend als paarden onderling met elkaar omgaan en communiceren, maar soms zo subtiel dat mensen ze niet altijd opmerken.

Door middel van foto’s en films, maar vooral ook het oefenen met de kudde Tinker van de Bonte Parelhoeve, leren we real life hoe dat in zijn werk gaat.

Drs. Rachaël Draaisma is onderzoeker, auteur van het hoek ‘Language Signs and Calming Signals of Horses’ en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.

 

  • 11 December 2021, van 09:00 tot 17:00 uur.
  • €180,- inclusief lunch en een goodiebag.
  • Tinkerhoeve de Bonte Parels. Zeilkerweg 8, 7625 SJ Zenderen.

Wie Drs. Rachaël Draaisma?

Drs. Rachaël Draaisma is onderzoeker, auteur van het hoek ‘Language Signs and Calming Signals of Horses’ en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.

Ze reist door Europa en wereldwijd om lezingen, workshops en gecombineerde les weekenden te geven over Kalmerende Signalen van Paarden, Mental stimulation en Speuren met paarden. Veel universiteiten en opleidingscentra zijn geïnteresseerd in haar werk. China, Denemarken, Polen, België, Spanje, Finland, Zweden zijn enkele van de landen die Rachaël bezocht heeft. Rachaël’s tweede boek ‘Scentwork for Horses’ is in januari 2021 wereldwijd gepubliceerd. Het is inmiddels ook vertaald naar het Nederlands en heeft de titel ‘Speurwerk met Paarden’.

 

Wie is Miranda (Tinkerhoeve)

Miranda is haar hele leven met en tussen de paarden bezig. Ze fokt en houdt Tinkers, hengstenhouder, is gediplomeerd exterieur jurylid en Tinley-gedragstherapeut voor paarden.

Door de jaren heen heeft zij honderden paarden in handen gehad. Met haar bedrijf Tinkerhoeve de Bonte Parels in Zenderen heeft zij veel ervaring opgedaan in het natuurlijk houden en trainen van paarden. De paarden staan hier al jarenlang in kuddeverband.

“Ik verdiep mij al jarenlang in de behoefte van het paard en hoe we daar als mens in tegemoet kunnen komen. Ik vind het fijn als paarden echt paard kunnen zijn, op een zo natuurlijk mogelijke manier. Paarden in kuddeverband aanschouwen geeft mij groot plezier en voldoening. Het is mijn missie om mensen te helpen paarden echt te begrijpen zodat ze bewuster met de behoeften van paarden omgaan.”

Wie is Jeanet (HorSense)

Door goed te kijken naar de individuele behoefte van de coachee en daar het ontwikkelingsplan op af te stemmen, en zo nodig aan te passen, zetten we samen stappen naar jouw geluk.
Elk mens heeft zijn of haar eigen verhaal. En neemt zijn of haar eigen bagage mee.
Wij zijn er om jou te begeleiden in jouw eigen zoektocht.  

Jeannet Smulders is een partner bij HorSense. Ze is opgeleid tot ethica in de gezondheidszorg/kwaliteitsadviseur/trainer-coach en is zich vooral gaan verdiepen in gedrag, communicatie en samenwerking van professionals in teams. Als 2e graadsdocent heeft zij ruime ervaring in het volwassenonderwijs en adviseur/trainer/coach een ruime ervaring in de zorg.

Jeannet werkt vanuit de visie dat inspireren en creëren van leersituaties, mensen laat groeien in hun ontwikkeling.

Hoe geef ik me op?

Opgave kan bij Miranda Souter van de Tinkerhoeve de Bonte Parels

Geef je snel op, want we willen de groep niet te groot voor optimale aandacht!

 

Word lid van onze Facebook community!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van de Tinkerhoeve? Word dan lid van onze Facebook community!

CONTACT

Heb je een vraag voor ons, of wil je dat wij contact opnemen? Stel deze hier. Wij geven doorgaan binnen twee werkdagen antwoord.

Adres

Zeilkerweg 8

7625 SJ Zenderen

Telefoon

+31 (06) 220 625 26

E-mail

info@tinkerhoeve.nl